Biznis  izazovi
digitalne transformacije

 

Digitalna transformacija nije primjena, već promjena! 


 • Koji su vaši poslovni izazovi?
  Da li su to standardni problemi vaše djelatnosti?

 • Investicija, a NE trošak!  
  Dokazaćemo vam ekonomsku opravdanost ulaganja u projekte digitalne transformacije!

 • Izbor softverskog rješenje & IT partnera
  Kvalitetan softver - dokazan na tržištu, , ugradjenom pozitivnom svjetskom praksom i savremenom tehnologijom, ali i sa perspektivom daljeg razvoja!
  Partner - koji poznaje procese vaše branše i ima dugogodišnje pozitivno iskustvo u projektima digitalne transformacije!
Izazov nije u budžetu!

Odoo softver  &  digitalna transformacija biznisa
 
Izazovi digitalne transformacije obično nijesu u budžetu, već u našoj odluci da napravimo promjene! 


U savremenom Odoo softveru su integrisane najbolje svjetske prakse, koje vam mogu pomoći da dostignete nove standarde i uspostavite efikasniji način rada!  Mil
ioni ljudi širom svijeta koriste Odoo softver, naprednog poslovnog koncepta i tehničkog rješenja.
 
Krenimo zajedno u unapredjenju vašeg poslovanja, sa ulaganjem koji pretočeno u trošak po radnom mjestu iznosi oko 25-50 EUR, što u strukturi troškova radnog mjesta čini samo 3-5% prosečnog radnog mesta.
 
Ne oklijevajte - zakažite razgovor ili prezentaciju.
Otkrijte kako sa Odoo softverom možemo unaprediti vaše poslovanje! 

 
 

Otkrij više

Digitalno transformisani sistem bliske budućnosti
& izazovi AI tehnologije

 1. Cloud-bazirana arhitektura:  Sistem zasnovan na cloud-tehnologiji, koja omogućava brzu skalabilnost, fleksibilnost i pristup podacima putem različitih uređaja i lokacija.

 2. Vještačka inteligencija (AI):  Sistem podržan AI za automatsko obradu podataka, analitiku, prediktivnu analizu i donošenje informisanih odluka. Uključujući AI integraciju u interakciji sa korisnicima kroz chat-botove i personalizovane preporuke.

 3. Internet stvari (IoT) za viši nivo povezanosti:  IoT senzori integrisani u sistem, omogućavaju prikupljanje realno-vremenskih podataka iz različitih izvora. To će omogućiti automatizaciju procesa, praćenje performansi, optimizaciju operacija i otkrivanje potencijalnih problema.

 4. Integracija i interoperabilnost:  Sistem ima sposobnost integracije sa drugim internim i eksternim sistemima, kao i sa partnerima i dobavljačima, kako bi se olakšala razmena podataka i optimizovale poslovne operacije.

 5. Mobilnost:  Sistem prilagođen za mobilne uređaje, omogućava pristup i upravljanje podacima i funkcionalnostima putem mobilnih aplikacija.

 6. Visok nivo bezbjednosti:  Sistem opremljen sa naprednim sigurnosnim merama, uključujući enkripciju podataka, autentifikaciju i kontrole pristupa, kako bi se zaštitili podaci i osigurala privatnost.

 7. Analitika i Business Intelligence:  Sistem sa ugrađenim naprednim alatima za analizu podataka, vizualizaciju i generisanje izveštaja, kako bi korisnici mogli lako donositi  dobo-informisane poslovne odluke.

 8. Automatizacija procesa:   Sistem ima mogućnost automatizacije rutinskih zadataka i procesa, oslobađajući zaposlene od ponavljajućih zadataka i omogućavajući im da se fokusiraju na kreativnije i strateške poslove.

  Ukratko, digitalno transformisan informacioni sistem budućnosti bi bio inteligentan, povezan, fleksibilan i prilagodljiv, omogućavajući organizacijama da ostvare veću efikasnost, inovativnost i konkurentske prednosti u digitalnom okruženju koje se sve brže mijenja.

Razvoj tehnologija utiču na značajno inoviranje biznis modela, koje već donose radikalne promjene u mnogim djelatnostima!

Poželjan razvoj kompanijskog digitalno transformisanog sistema bi trebao biti usmjeren na integraciju digitalnih tehnologija u sve ključne poslovne funkcije, kako bi se postigla maksimalna efikasnost i produktivnost. 


Kako bi izgledao digitalan biznis sistem na nivou ključnih poslovnih funkcija:

1. Finansije:  Idealni digitalno transformisani sistem bi omogućio automatizaciju procesa fakturisanja, obračuna plate, računovodstvenih knjiženja i izvještavanja. Softver također ima sposobnost praćenja i upravljanja finansijskim performansama u realnom vremenu.

2. Proizvodnja: Digitalizacija proizvodnje bi trebala omogućiti automatizaciju procesa proizvodnje, praćenje stanja inventara, optimizaciju proizvodnih procesa i povećanje efikasnosti. Primjena IoT tehnologije bi također mogla omogućiti praćenje i nadzor proizvodnje u realnom vremenu, odnosno aktiviranjem korektivnih mehanizama u procesu proizvodnje.

3. Prodaja: Digitalno transformisani sistem bi trebao uključivati automatizaciju procesa prodaje, upravljanje kupcima, personalizaciju usluge i digitalne kanale prodaje. Osim toga, softver bi trebao omogućiti praćenje performansi prodaje i pružanje analitičkih podataka za poboljšanje marketinške strategije.

4. Ljudski resursi:  Idealni digitalno transformisani sistem bi omogućio automatizaciju procesa regrutacije, evaluacije performansi, upravljanja talentima i praćenja angažmana zaposlenih. Softver bi također trebao omogućiti lako upravljanje platama i benefitima, kao i praćenje i analizu trendova u ljudskim resursima.

5. Upravljanje lancem snabdijevanja:  Digitalno transformisani sistem bi trebao omogućiti automatizaciju procesa nabavke, praćenje stanja zaliha, upravljanje proizvodnjom i dostavom. Osim toga, softver bi trebao omogućiti efikasno upravljanje dobavljačima i praćenje performansi lanca snabdijevanja.

6. Upravljanje projektima:  Idealni digitalno transformisani sistem bi trebao omogućiti lako upravljanje projektima, od planiranja do izvršenja. Softver bi trebao omogućiti praćenje rokova, proračuna i performansi projekta, kao i omogućiti bolju komunikaciju između timova i saradnika.

Ove su smjernice samo nekoliko primjera ključnih poslovnih funkcija koje bi se mogle digitalno transformisati kako bi se postigla maksimalna efikasnost I produktivnost (učinkovitost).Finansije & Upravljačko računovodstvo Odoo
Odoo Enterprise nudi sveobuhvatno rješenje za upravljačko računovodstvo. 

1. Konfigurisajte prema svojim poslovnim potrebama, uključujući definisanje organizacione strukture preduzeća, definisanje budžetskog plana i postavljanje poreskih stopa.

2. Konfigurišite finansijske module, uključujući glavnu knjigu, knjigu kupaca, knjigu dobavljača i obračun plaća.

3. Postavite planove troškova i budžete, kako biste pratili troškove i uporedili ih sa planom.

4. Napravite izvještaje o poslovanju, kao što su bilans stanja, uspjeha, izvještaj o novčanim tokovima...

5. Analizirajte finansijske pokazatelje, kako bi pratili performanse preduzeća i otkrili potencijalne probleme ili prilike za rast.

6. Konfigurišite automatska upozorenja, koja će vas pravovremeno obavijestiti o nepravilnostima i problemima koji se pojavljuju u vašem poslovanju ili o potencijalu za nove prilike.

7. Koristite integracije s drugim Odoo modulima, kako bi imali sveobuhvatan pregled poslovanja, uključujući upravljanje zalihama, prodajom, nabavkom...

Odoo Enterprise nudi intuitivan sistem i jednostavno korištenje za organizaciju vašeg upravljačkog računovodstva. Slijedeći ove korake, možete stvoriti poslovni digitalan sistem, koji će vam pomoći u donošenju boljih odluka i poboljšanju poslovnih performansi.