DIgitalna transformacija

Welcome!

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services.
Share and discuss the best content and new marketing ideas, build your professional profile and become a better marketer together.

Ova zajednica je za profesionalne i entuzijaste korisnike, partnere i programere. Možete postavljati pitanja o:

 • kako instalirati Odoo na konkretnoj infrastrukturi,
 • kako konfigurisati ili prilagoditi Odoo vašim poslovnim potrebama,
 • koji je najbolji način da se koristi Odoo za specifičnu poslovnu potrebu,
 • kako razviti module prema vašim sopstvenim potrebama,
 • konkretna pitanja o Odoo ponudi usluga, itd.

Pre no što postavite pitanje - molimo vas da potražite slično pitanje. Možete pretražiti pitanja po njihovom nazivu ili oznakama. Takođe je OK da odgovorite na sopstveno pitanje.

Molimo vas da izbegavate pitanja koja su previše subjektivna i polemička ili nisu relevantna za ovu zajednicu.

Trebalo bi da postavljate praktična pitanja na koja je moguće odgovoriti, pitanja o stvarnim problemima sa kojima se srećete. Opširna otvorena pitanja umanjuju korisnost ovog sajta i potiskuju druga pitanja sa naslovne stranice.

Da biste prevenirali da vaša pitanja budu označena ili uklonjena, pokušajte da izbegnete postavljanje subjektivnih pitanja gde …

 • svaki odgovor je jednako validan: „Koji ti je najdraži ______?“
 • vaš odgovor je dat zajedno sa pitanjem i očekujete još odgovora: "Ja koristim ______ za ______, šta ti koristiš?”
 • nema konkretnog problema kog treba rešiti: "Ja sam znatiželjan/na da čujem da li drugi ljudi misle isto što i ja."
 • postavlja nam se hipotetičko, otvoreno pitanje: "Šta da se ______ dogodilo?"
 • je bes prerušen u pitanje: "______ je bezveze, jesam li u pravu?”

Ako se uklapate u jedan od ovih primera ili ako je vaša motivacija za postavljanje pitanja „Želeo bih da učestvujem u diskusiji o ______“, onda ne bi trebalo da postavljate pitanje ovde, već na našim mailing listama. Međutim, ako je vaša motivacija „Voleo bih da mi drugi objasne ______“, onda ste verovatno OK.

(Odeljak iznad je prilagođen od Stackoverflow FAQ.)

Više od:

 • Odgovori ne bi trebalo da dodaju ili proširuju pitanja . Umesto toga, uredite ili dodajte komentar.
 • Odgovori ne bi trebalo da komentarišu druge odgovore. Umesto toga dodajte komentar na neke druge odgovore.
 • Odgovori ne treba jednostavno da se odnose na druga pitanja. Umesto toga, dodajte indikator "Mogući duplikat od...". Bez obzira na to, OK je uključiti linkove ka drugim pitanjima i odgovorima koja obezbeđuju relevantne dodatne informacije.
 • Odgovori ne treba samo da pruže link ka rešenju. Umesto toga pružite opis rešenja tekstualno u svom odgovoru, iako je to samo kopiraj/zalepi. Linkovi su dobrodošli, ali ne treba da budu zamena za odgovor, referentni izvor ili dodatne materijale za čitanje.

Answers should not add or expand questions. Instead, either edit the question or add a comment.

Odgovori ne bi trebalo da komentarišu druge odgovore. Umesto toga dodajte komentar na neke druge odgovore.

Odgovori ne treba samo da upućuju na druga pitanja. Umesto toga dodajte komentar koji ukazuje "Potencijalno duplikat od...". Ipak, dobro je uključiti linkove ka drugim pitanjima ili odgovorima pružajući relevantne dodatne informacije.

Odgovori ne treba samo da pruže link ka rešenju. Umesto toga pružite opis rešenja tekstualno u svom odgovoru, iako je to samo kopiraj/zalepi. Linkovi su dobrodošli, ali ne treba da budu zamena za odgovor, referentni izvor ili dodatne materijale za čitanje.

Odgovori ne bi trebalo da započinju debate Ova zajednica P&O nije grupa za diskusiju. Molimo vas da izbegavate debate u svojim odgovorima jer oni imaju tendenciju da zamute osnovnu ideju pitanja i odgovora. Za kratke diskusije, molimo vas da koristite mogućnost komentarisanja.

Kada je za neko pitanje ili odgovor pozitivno glasano, korisnik koji je objavio će dobiti neke bodove, koji se zovu "karma bodovi". Ovi bodovi služe kako gruba mera za to koliko mu/joj zajednica ukazuje poverenja. Različiti moderatorski zadaci se postupno dodeljuju korisnicima na osnovu tih bodova.

For example, if you ask an interesting question or give a helpful answer, your input will be upvoted. On the other hand if the answer is misleading - it will be downvoted. Each vote in favor will generate 10 points, each vote against will subtract 2 points. There is a limit of 200 points that can be accumulated for a question or answer per day. The table given at the end explains reputation point requirements for each type of moderation task.

Cilj ovog sajta je stvaranje relevantne baze znanja koja bi odgovorila na pitanja vezana za Odoo.

Zbog toga iskusni korisnici ovog sajta mogu da uređuju pitanja i odgovore kao i wiki stranice kako bi se poboljšao opšti kvalitet sadržaja baze znanja. Takve privilegije se dodeljuju na osnovu nivoa karme korisnika: moći ćete da uradite isto kada vaša karma postane dovoljno visoka.

Ako ovaj pristup nije za vas, molimo vas da poštujete zajednicu.

Evo tabele sa privilegijama i nivoom karme